Krem z malinami – Przepis na deser

Prawdopodobnie próbowałeś znaleźć dobry przepis na lody malinowe, ale nie udało Ci się. Jeśli masz ochotę na gładkie, bogate i niskowęglowodanowe lody, nie szukaj dalej. Ten przepis to idealne połączenie malin i śmietanki. Oprócz tego, że jest to przepis low-carb, to jeszcze świetnie smakuje. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak przygotować ten pyszny deser. Najlepsze w tym przepisie jest to, że jest bardzo prosty!

Gładkie, bogate i bardzo kremowe

Lody malinowe są idealnym letnim przysmakiem. Ten kremowy i gładki deser można łatwo przygotować z zaledwie kilku składników. Wystarczy połączyć ubitą, ciężką śmietanę z puree malinowym. Ubij śmietanę do sztywnej piany i zamroź zgodnie z instrukcjami producenta. Z tego przepisu otrzymuje się około trzech kubków lodów. Następnie nabierz lody do pucharków i natychmiast podawaj. Gładkie, bogate i bardzo kremowe lody malinowe!

Zacznij od zrobienia puree z malin. Aby uzyskać gęstsze lody, przecedź maliny przez sito. Umieść masę malinową w izolowanym pojemniku na lody. Ustawić maszynę do lodów na wysoką temperaturę i podgrzewać, aż masa osiągnie pożądaną konsystencję. Aby uzyskać doskonałe lody, postępuj zgodnie z instrukcjami producenta. Jeśli robisz większą partię, zamroź lody malinowe na noc, aby stwardniały.

Gładkie

Domowe lody malinowe to świetny sposób na ochłodę w gorący dzień. Ten nie wymagający pieczenia deser jest pełen naturalnych smaków owoców i unoszących się w powietrzu zapachów ziół, przypraw i kwiatów. Szczególnie wyjątkowy jest smak malinowy, ponieważ aromat świeżych malin i gładka konsystencja lodów sprawiają, że jest to wspaniały przysmak. Do przygotowania tego deseru potrzebne są świeże maliny i wysokotłuszczowa śmietana.

Aby przygotować lody, wystarczy zmiksować maliny w blenderze lub dużej misce. Po przecedzeniu jagód odcedź je i wymieszaj z cukrem i bitą śmietaną. Umieścić masę w maszynce do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Przed podaniem zamrozić mieszankę na kilka godzin. Lody można też podawać od razu! Pozostaną miękkie przez kilka godzin w zamrażarce.

Bogate

Jeśli szukasz przepisu na bogate, gładkie i kremowe lody malinowe, to dobrze trafiłeś. Ten przepis bez pieczenia zawiera prawdziwe składniki, bez sztucznych barwników i konserwantów. Pełna lista składników znajduje się pod przepisem, można też po prostu przewinąć w dół do filmu. Jeśli nie chcesz czytać całego tekstu, możesz również wydrukować przepis lub przejść do filmu.

Zacznij od przygotowania bazy do lodów. Potrzebna będzie śmietana, mleko i cukier. Następnie trzeba dodać żółtka i ekstrakt waniliowy. Następnie dodaj mieszaninę do maszyny do lodów. Uruchom maszynę zgodnie z instrukcjami producenta i poczekaj, aż masa całkowicie zgęstnieje. Proces ten powinien trwać około 30 minut. Gdy lody będą gotowe, możesz je podawać.

Niskowęglowodanowe

Ten przepis na niskowęglowodanowe lody malinowe sprawi, że nigdy nie zapomnisz tego smakołyku. Wystarczy wymieszać mieszankę do lodów z malinami i zamrozić na noc. Aby przepis był jeszcze lepszy, maliny możesz zastąpić innymi owocami jagodowymi, pod warunkiem, że mają podobną konsystencję i profil smakowy. W ostatnich minutach ubijania można nawet dodać orzechy. Aby ciasto było jeszcze smaczniejsze, można je podawać z dodatkami przyjaznymi dla organizmu keto, w tym z bitą śmietaną.

Kolejnym kluczem do uczynienia tego przepisu przyjaznym dla organizmu keto jest słodzik. Słodzik o niskiej zawartości węglowodanów, taki jak Erytrytol, może poprawić konsystencję lodów, ale powinieneś użyć tylko niewielkiej jego ilości. Łyżeczka lub dwie wystarczą. Jedynym potrzebnym składnikiem jest ciężka śmietana. Lody stwardnieją nieco bardziej niż te ze sztucznych składników. Aby były bardziej przyjazne keto, po wykonaniu wszystkich kroków zamroź mieszankę.

Doskonałe na ostatnią chwilę

Doskonały deser na ostatnią chwilę, lody malinowe nie zawierają cukru, są przyjazne LCHF i keto. Są też niezwykle szybkie w przygotowaniu i można nawet podwoić porcję, aby zadowolić jeszcze większą liczbę osób. Wszystko, czego potrzebujesz, to mrożone maliny i ciężka śmietana. Oto, jak zrobić go w mgnieniu oka. W nagrodę dostaniesz pyszny smakołyk, nawet nie wychodząc z domu!

Aby zrobić lody malinowe, połącz lody i sos malinowy. Połączyć warstwy metodą wirową. Przykryj i zamrażaj, aż lody zastygną, a następnie podawaj! Jeśli chcesz zapobiec zbytniemu zamrożeniu, dodaj wódki. Możesz też dodać inne owoce jagodowe, takie jak borówki, truskawki lub jeżyny, aby uzyskać bardziej ekscytujące lody. Po zamrożeniu możesz cieszyć się tym smakołykiem, kiedy tylko zechcesz!

Zdrowe

Ten przepis na zdrowe lody malinowe to doskonały sposób na smaczny i zdrowy smakołyk! Zamiast kupować lody w sklepie, zrób je sam w domu i miej kontrolę nad składem. Są one również o wiele zdrowsze, a do ich produkcji używa się świeżego, wysokotłuszczowego mleka. Lody zawierają od 10 do 16% tłuszczu mlecznego, podczas gdy przeciętna marka premium zawiera go tylko 14%. Można nawet użyć odtłuszczonego mleka zamiast pełnego.

Aby zrobić domowe lody malinowe, wystarczy użyć dobrej jakości blendera i małej miski do miksowania. Zmiksuj maliny i cukier na gładką masę (około 30 sekund). Następnie dodaj wybrany przez siebie słodzik, np. agawę lub stewię. Gdy masa będzie gładka, dodaj bitą śmietanę. Mieszankę można zamrozić lub podawać od razu. Możesz nawet przygotować kilka porcji na raz!